Gebruik van de Chi Machine Vitalizer

Hoe de Chi-Machine te gebruiken?

Zorg voor een comfortabele ondergrond: een matje of dunne matras.
Gebruik een kamer waar u niet gestoord kunt worden: geen telefoon, kijk ondertussen niet naar televisie! Geen kinderen. Zachte muziek is wel oké.
De chi machine dient eveneens op de grond te staan, aan het voeteneind, en mag niet kunnen schuiven.
Neem eerst voldoende vocht in, voor de zuivering: drink een glas water.
Ga op de mat liggen en leg de enkels in de houders op de machine.
Indien nodig, b.v. vanwege pijn aan de onderrug, kan een rol of kussen onder de knie(ën) gelegd worden. Let erop dat de zijwaartse beweging er niet door belemmerd wordt. Vermijd ook het gebruik van een hoofdkussen.
Stel de tijd in. Begin met 6 minuten, twee keer per dag (minder als u grote gezondheidsproblemen hebt). Verhoog geleidelijk aan tot 15 minuten, twee keer per dag. Een minuut een keer per dag, is voldoende voor iemand die in slechte gezondheid is of erg veel pijn heeft. Dit kan langzaam worden verhoogd als verbetering is bereikt.
Ontspan volledig tijdens het schudden. Blijf contact houden met uw lichaam.
Belangrijk: wanneer de chi machine stopt, blijf nog minstens drie minuten liggen. Niet rechtop springen. Het is de tijd van de circulatie van genezende chi energie door het hele lichaam. 40% van het therapeutisch effect treedt op terwijl de machine in beweging is, en 60% wanneer hij stopt. Deze 'rusttijd' stelt u in staat om zoveel mogelijk de de chi energie, de cel-oxydatie, genezing en detoxificatie op te vangen en te verwerken.
Zet dan de voeten plat op de grond en beweeg de gebogen benen een paar keer.
Sta dan langzaam op.
Drink terug voldoende vocht na gebruik, natuurlijk het liefst water.

Houding op de Chi Vitalizer

De normale houding is met de armen ontspannen langs het lichaam. De handpalmen worden naar boven of beneden gelegd, zoals het voor jou het meest comfortabel is.
Door de handen onder het hoofd te leggen, komt bij het schudden het accent iets meer dan normaal op de rug te liggen.
Goed bij spanning in de schouders is de houding met de armen naar achteren strekken, langs het hoofd.
Extra “schommelgevoel” ontstaat wanneer de armen gestrekt op de dijbenen worden gelegd.

Hoe lang te gebruiken per keer?

Het gebruik van de machine is een intense ervaring en heeft een sterke uitwerking. Pas daarom de tijd aan, zeker als uw lichaam bepaalde klachten heeft die pijnlijk kunnen zijn. Ukan dan altijd met 2 minuten extra per keer opbouwen.
Begin de eerste keren niet met volle 15 minuten! Het lichaam moet zich eerst aanpassen. Is het lichaam er vertrouwd mee, dan is er niets mis met een kwartier.
Tweemaal per dag, ‘s ochtends en ‘s avonds (maar niet kort na het eten), is een goed ritme. Sommige mensen verkiezen het te gebruiken voor het ontbijt en 's avonds voor het slapen gaan om de nachtrust te bevorderen en de natuurlijke genezing zijn gang te laten gaan.

Voor wie?

Heel veel mensen hebben baat bij een dagelijks kwartiertje op de Chi machine, ’s morgens, ’s middags of ’s avonds. Dit kwartiertje schudden laat niet alleen toe dat je je ontspant, er zijn vele positieve resultaten. 

Voordelen: 

Minder tot zelfs geen rugklachten.
Meer zuurstof in het bloed.
Door beweging beter bloeddoorstroming en bloedcirculatie.
Een betere lymfecirculatie.
Het zorgt voor een aangename ontspanning en een heel unieke ervaring.
Verhoogt metabolisme. Vermindering van vet.
Beter slapen, minder vermoeidheid.
Balancering van chakra's en versterkte energiestroom.

 

Kortom heel veel mensen hebben baat bij een dagelijks kwartiertje rust op de Chi machine. 

Rug, nekwervels en ruggengraat

Veel van onze klanten bevestigen de chi vitalizer verlicht de pijn aan nekwervels, wervelkolom of ruggengraat. Door het heen en weer bewegen van de enkelhouder worden de voeten en benen heen en weer bewogen. Door deze beweging schud het van bekken tot de nek, de plaatsen waar de wervelkolom normaal de meeste druk heeft staan. Aan een optimale snelheid van 140 bewegingen per minuut gaat de ruggengraat en het hoofd gewiegd worden. Start de opbouw in het beweging wel langzaam op bij rugklachten. 

Door dit regelmatig wiegen van de weverlkollom met de chi machine gaat spierspanningen rondom de wervels of in de rug (spieren) verminderen, de tussenwervels ervaren minder druk, worden door de beweging rustig losgemaakt en komen terug goed te zitten. Drink veel water na de behandeling, om ook het vocht tussen de wervels op peil te houden. U zult voelen dat de vis zwembeweging die ontstaat door op de chi machine te liggen, de spieren zachtjes gaat losschudt en ontspanning teweeg brengt in de spieren. Lichte spierpijn is dan ook in principe geen beletsel voor gebruik van de chi massager apparaat. Pas op, wel voorzichtig bij ernstige rugpijn en klachten, bouw de snelheid langzaam op om het langzaam op te bouwen en los te maken. Er zijn vele klanten die na jaren verminderde rugpijn hebben, en vele zelfs rugpijn vrij zijn.

Rugpijn van de middenrug,  Lage rugpijn, Spit rugpijn, Rugpijn bovenrug, Nekpijn? Probeer de Chi Machine.

 

Lage rugpijn verhelpen? vele rugpijn oefeningen? Doe niet moeilijk en zoek niet verder, 15 min per  dag in de Chi Machine en u zult verlichting voelen zonder er hard voor te moeten werken.  

Wanneer niet een Chi Machine gebruiken?

 • Zwangerschap (de ontgifting en het schudden zijn niet ideaal voor de baby)
 • Zware ontstekingen
 • Epilepsie
 • In de herstelperiode na een operatie of botbreuk de Chi Machine niet gebruiken.
 • Ernstige hartklachten en acute of ernstige rugproblemen zijn contra-indicaties.
 • Na een heupoperatie wachten tot de heup weer mag bewegen.


Houdt rekening met oude blessures. Bij ernstige twijfel: niet doen. Bij lichte twijfel: tien seconden proberen en goed navoelen. Laat het lichaam zelf het antwoord geven. Heeft U medische vragen omtrent het gebruik van de Chi Vitalizer, raadpleeg uw arts.

Let op bij het gebruik

Gebruik wordt afgeraden binnen de 30 minuten na het eten of langer na een zware maaltijd.
Wanneer bepaalde pijnen optreden tijdens het gebruik, wordt aangeraden deze eerst beter te onderzoeken voor verder gebruik. (De Chi Machine maakt ons alerter voor blokkades door de zuurstoftoevoer en een betere doorbloeding.)
Tijdelijke hoofdpijn of vermoeidheid kunnen optreden. Dit is het gevolg van de gecumuleerde toxiciteit dat ontstaat in de weefsels van uw lichaam. De duizeligheid zal snel verdwenen zijn. Zijn deze symptomen te zwaar, begin dan met enkele minuten per dag en drink genoeg zuiver water.
Als u huiduitslag vertoont of pijn voelt rond de oude wonden is dit de ontsmettingsbehandeling door zuurstoftoevoer en de genezing van uw lichaam. Pas uw termijn wat lager aan tijdens u volgende sessie.

Voorzichtigheid is geboden bij het gebruik van een met snelheid regelbare chi machine, start zeker niet boven de 140 en bouw rustig op vanaf snelheid 80 op om het lichaam te laten wennen.

 

Verhoog ENERGIE, ZUURSTOF en CIRCULATIE in al 5 MINUTEN

15 MINUTEN ONTSPANNEN SCHOMMELEN IS GELIJK AAN EEN GOEDE WANDELEN 

Als u een gezondheidskwaal of -problemen heeft, dan is een korte sessie op de Chi Machine zal u helpen en verlichten.

Hieronder vindt u een lijst met de meest voorkomende gezondheidsproblemen die verlichting kunnen geven:

 • Gebrek aan lichaamsbeweging en slechte bloedsomloop
 • Vermoeide en pijnlijke spieren
 • Slechte spijsvertering, obstipatie
 • Artritis, rugpijn, botsporen
 • Nerveuze, algemene pijn en slapeloosheid
 • Slechte werking van interne organen
 • Astma en tracheale ontsteking
 • Menstruatiepijn, bloedarmoede
 • Veel chronische aandoeningen
 • Lymfoedeem
 • Zwelling
 • Circulatieprobleem
 • Overgewicht hebben

 

Hoeveel massagesessies heb ik nodig om te wennen aan de Chi Machine?

 

Het lichaam Moet wennen aan de beweging, geef uw lichaam de tijd om de tijd en snelheid op te bouwen. 

 

Voor 55plussers : als ouder dan 55 jaar, beperk de sessies tot dagelijks van 2 tot 5 minuten. Als er geen ongemak wordt ervaren kunnen de sessies worden verlengd van 5 tot 10 minuten in de tweede week en tot de normale sessietijd van 15 minuten in de derde week.

Voor personen onder de 55 jaar : Personen onder de 55 jaar moeten in eerste instantie twee keer per dag sessies van 5 minuten doen, maar kunnen naar eigen goeddunken rusti opbouwen tot 15 minuten als er geen ongemak wordt ervaren. 

Er is geen limiet aan het aantal dagelijkse sessies, behalve dat hierboven vermeld, maar het wordt aanbevolen om een ​​redelijke pauze te nemen tussen de sessies. U sport ook vaak met tussen pauzes, geef uw lichaam tijd voor rust.

Wilt u meer weten? Bel ons dan gewoon of stuur ons uw vraag via onze contactpagina

Gebruiksaanwijziging CY 106 A
Gebruiksaanwijziging CY 106 S